Vantaalla uusia rekryvaltteja

Vantaa on luonut uusia keinoja, joilla halutaan parantaa sosiaalityöntekijöiden saatavuutta. Erityisesti lastensuojelutyössä tehdään muutoksia, jotta varmistetaan henkilöstön pysyvyys ja riittävät palvelut.

– Kehitämme lastensuojelun prosesseja ja kannustavaa palkitsemista, toteaa Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto. On tärkeää, että valtio huolehtii osaltaan ajan tasalle alan aloituspaikkojen riittävyyden, pätevöitymismahdollisuuksien laajentamisen sekä sijaisten kelpoisuusehtoja koskevat säädökset.

Lastensuojelun työtekijöiden rekrytointi on vaikeaa koko maassa. Sosiaalityöntekijäpula on jatkunut jo vuosia, eikä erityisesti lastensuojeluun hakeudu riittävästi sosiaalityöntekijöitä. Sijaisten kelpoisuusvaatimuksiin tuli tiukennuksia ammatinharjoittamislain myötä, joten lain vaatimukset täyttävien sijaisten saaminen on vaikeutunut.

Vantaan palkkausjärjestelmän uusia elementtejä ovat rekrytointilisä ja kannustuslisät. Työntekijät pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan oman työnsä kehittämiseen sekä työn tekemisen tapoihin. Kokeiluun otetaan myös systeemisen sosiaalityön eli Hackneyn malli ja palkataan lisää erityissosiaaliohjaajia. Lastensuojelun avohuollossa sosiaalityöntekijän työtä helpottamaan on myös palkattu toimistohenkilöstöä.

Vantaan uudet palkitsemisen muodot

Sosiaali- ja terveystoimen sosiaalityöntekijän, johtavan sosiaalityöntekijän tai sosiaalityön esimiehen tehtävissä jo oleville ja tuleville maksetaan rekrytointilisää 150 euroa kuukaudessa 1.12.2017 alkaen 30.6.2020 saakka.

Työvoimapulasta eniten kärsivissä yksiköissä lastensuojelussa ja uusien asiakkaiden yksikössä lapsiperheiden tiimissä työskenteleville sosiaalityöntekijöille on vuodelle 2018 määritelty sitoutumiskannustuspalkkio. Lisän maksuun vaikuttavat käsittelyajoissa pysyminen, lakisääteisten tavoitteiden saavuttaminen ja työntekijän pysyvyys tehtävissä. Lisän suuruus on maksimissaan 4800 euroa, ja sitä voidaan maksaa lastensuojelutarpeen arviointeja tekeville, lastensuojelun avopalveluissa ja lasten sijaishuollossa toimiville sosiaalityöntekijöille, johtaville sosiaalityöntekijöille ja sosiaalityön esimiehille.

Myös vuodelta 2017 maksetaan kannustuspalkkio (500 euroa) lastensuojelun avohuollon ja uusien asiakkaiden yksiköiden lapsiperheiden tiimissä koko vuoden näissä tehtävissä toimineille sosiaalityöntekijöille. Lastensuojelun suuri työmäärä on jaettu vajaalla henkilöstöllä toimiville työyksiköille, mikä on vuoden 2017 kannustuspalkkion peruste.

-Tuemme myös opintojensa loppuvaiheessa olevia sosiaalityöntekijöitä tarjoamalla palkallista opintovapaata. Tämä kannuste meillä on ollut käytössä jo muutaman vuoden, kertoo perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom.

Katso lista Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan 20.11. päättämistä kehittämistoimista.

Sitoutumiskannustuslisään ja rekrytointilisään liittyvät päätökset löytyvät
kaupungin internet-sivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s