Avoimuus, rohkeus, vastuullisuus, yhteisöllisyys ohjaavat arvoina toimintaamme

Visionsa mukaan ”Rohkea ja rento Vantaa on edelläkävijä ja vastuullinen kasvun keskus”.

Vantaan uudet, tälle valtuustokaudelle hyväksytyt arvot ovat avoimuus, rohkeus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.

Nämä arvot ohjaavat meidän vantaalaisten toimintaa. Ne tukevat päätöksentekoamme ja niiden kautta voimme perustella arjen valintojamme. Toteutamme arvoja toiminnan kautta.

Mitä Vantaan arvot tarkoittavat perhepalveluissa? Miten ne näkyvät arjessa? Miten arvot ohjaavat valintoja ja päätöksentekoa? Onko asioita, jotka ovat ristiriidassa arvojen kanssa?

Avoimuus

Avoimuus Vantaan perhepalvelujen arvona tarkoittaa mm. sitä, että puhumme asioista avoimesti, päätösten valmistelu ja päätöksenteko ovat läpinäkyviä ja päätöksistä perusteluineen tiedotetaan aktiivisesti. Avoimessa organisaatiokulttuurissa kommunikointi on vuorovaikutteista ja dialogista eikä asioista tarvitse olla aina samaa mieltä.

Ilman avoimuutta ei synny luottamusta. Kun myös epäkohdista ja mokista puhutaan avoimesti ja niitä käsitellään yhdessä, niistä voidaan oppia ja on mahdollista kehittää jotain uutta.

Rohkeus

Perhepalveluissa olemme rohkeita asettamaan tavoitteemme korkealle ja parantamaan tapaamme tehdä.  Rohkeutta on kokeilla ja uskallus epäonnistua. Rohkeutta on myös tunnistaa ja myöntää epäonnistumiset, jolloin on mahdollista oppia niistä.

Vastuullisuus

Vastuullisuuden lähtökohtana perhepalveluissa on koko toiminnan eettisyys ja vastuullisuus. Työntekijämme toimivat vastuullisesti ja ovat usein myös virkavastuussa tekemistään päätöksistä.  Kannamme vastuuta toimintamme vaikutuksista asiakkaiden elämään ja myös arvioimme toimintamme vaikutuksia laajasti. Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että teemme yhteisönä eettisiä ja vastuullisia päätöksiä.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys on meille yhdessä tekemistä, toisten huomioimista, mukaan ottamista ja osallisuutta. Ymmärrämme yhteisöllisyyden merkityksen asiakkaidemme elämässä ja haluamme tukea sitä. Osallisuuden toteutuminen on meille tärkeää.

Minun on johtajana helppo seistä Vantaan kaupungin arvojen takana ja pyrkiä edistämään arvojemme mukaista toimintaa. Johtajana peilaan myös omaa toimintaani arvoihimme. Voin itsekin oppia virheistäni, kehittyä ja luoda arvojen mukaisia tapoja toimia.

Kohti avointa, rohkeaa, vastuullista ja yhteisöllistä Vantaata ja perhepalveluja!

Anna Cantell-Forsbom
Vantaan perhepalvelujen johtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s