Nuppi mukana nuorten kesässä

Nuortenkeskus Nuppi tarjoaa matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluita vantaalaisille 13-21-vuotiaille nuorille. Nuppiin pääsee keskustelemaan asioistaan helposti ja nopeasti ilman lähetettä. Nupissa työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, psykologeja, sairaanhoitajia ja lääkäri. Nuorille tarjottava apu on pääosin tukea antavaa keskusteluhoitoa.

Nupissa järjestetään nyt jo kolmatta kertaa nuorille kesäksi toimintaa. Kesätoiminnan tarkoitus on aktivoida nuoria tarjoamalla tilaisuus kokeilla uusia asioita sekä tutustua ihmisiin. Koulujen päättyessä monia saattaa vaivata yht´äkkiä tekemisen puute, johon Nupissa on pyritty reagoimaan. Kesätoiminta on kaikille ilmaista, jotta vantaalaiset nuoret pääsevät kokemaan merkityksellisiä asioita taustastaan riippumatta.

korkeasaaressa (003)

Tänä vuonna kesätoiminnassa kävimme Mölandetin saarella, Korkeasaaressa, Heurekassa ja kiipeilypuisto Huipussa. Jos säät eivät suosineet, jäimme Nuppiin piirtämään sarjakuvia, kertomaan kummitustarinoita, pelailemaan lautapelejä ja katsomaan elokuvia. Viimeisellä kerralla kokoonnuimme piknikille nauttimaan eväistä mölkkyä pelaillen.

Kesätoiminnan ohjaajina meillä on ollut ilo nähdä kuinka alkujännityksestä huolimatta nuoret ovat heittäytyneet toimintaan mukaan. Pelkkä kotoa poistuminen ja yhdessäolo saattavat olla monelle jo isoja askelia ja tärkeitä asioita. Konkreettinen tekeminen ja sosiaalinen kanssakäyminen eivät varsinaisesti ole hoidollisia menetelmiä Nupissa, mutta niiden positiivinen vaikutus oli kuitenkin nähtävissä selkeästi nuorissa.

Viimeisellä kerralla pyysimme nuoria täyttämään palautelomakkeen. Nuorilta saatu palaute oli lähes yksinomaan positiivista. Yleisarvosanaksi tämän vuoden kesätoiminnasta saimme 4,7, asteikolla 1-5. Palautteissa kiiteltiin erityisesti mielekkään tekemisen järjestämistä kesäksi ja tilaisuutta päästä kokemaan kivoja juttuja. Ohessa poimintoja nuorilta saadusta palautteesta:

“Mukavat ohjaajat, kiitos että oli tällaista, niin tuli tehtyä muutakin kuin istuttua koneen ääressä :)”
”Ystävällinen ja rauhallinen tunnelma, pitäkää se, kiitos! <3”
“Ohjaajat on best ja kesätoiminta on hyvä tapa viettää kesää!”

Haluamme myös osaltamme kiittää nuoria kesätoimintaan osallistumisesta. Oli hauska päästä tutustumaan teihin ja jakamaan kesäisiä hetkiä kanssanne. Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna!

Terkuin kesätyöntekijät sosiaalityön opiskelija Suvi ja psykologi Mikael

Vinkki! Tutustu Nupin toimintaan Nupin omassa blogissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s