Asunnottomien yö Näätäkujalla

Näätäkujan asumisyksikössä vietettiin 17.10.2018 asunnottomien yön tapahtumaa, nyt jo kolmatta kertaa. Tapahtuma järjestettiin yhdessä asukkaiden ja ohjaajien kesken. Suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin alkusyksystä, kun suunnittelupalaverit liitettiin osaksi yhteisiä asukaskokouksia. Vastuutehtäviä jaettiin halukkaille ja ohjaajat olivat yhteydessä mm. Korson työttömiin, Vantaan seurakuntiin ja Yhteiseen Pöytään, joista saatiin järjestettyä telttakatos, grillimakkarat ja muita herkkuja syötäväksi ja jaettavaksi. Kiitos vielä kerran kaikille edellä mainituille!

Asunnottomien yön tapahtuma starttasi virallisesti kello 18 mutta valmistelut alkoivat jo hyvissä ajoin päivällä. Katos laitettiin pystyyn yhteisvoimin.

 

teltta
Kaikenlaista kannettavaa ja järjesteltävää riitti koko päiväksi mutta kaikki saatiin valmiiksi hyvissä ajoin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihalle koottiin asukkaiden kanssa myös kolmiosainen installaatio asunnottomien erilaisista yöpymispaikoista, autosta, metsämajasta ja lehtiroskiksesta.

 

tuoli sänkylehtiroskis

Installaatio jatkui vielä Näätäkujan yhteisessä Olkkarissa, jossa heräteltiin ajatuksia liittyen piiloasunnottomuuteen. Liitutaululle kävijät saivat kertoa, miltä heistä tuntuisi asua toisen nurkissa ja millaista olisi, jos kaveri asuisi omassa kodissa.

 

kirjoita ajatuksesi postit

Asunnottomien yön tapahtumaan oli kutsuttu nykyisten asukkaiden lisäksi jo omilleen muuttaneita, yhteistyökumppaneita ja naapureita. Myös alueen tuttu postinjakaja pistäytyi syömään makkaran.

Illan pimentyessä ja kellon lyödessä 19 sytytettiin asunnottomien yön tulet tynnyreihin. Pimeässä illassa nämä valaisivat kauniisti pihaa ja loivat tunnelmaa.

tuli

Tapahtumassa kuultiin alkuillasta turkkilaista musiikkia Näätäkujan asukkaan esittämänä. Illan pääesiintyjänä oli Näätäkujan viime kesän työntekijä ja harjoittelija, joka soitti bändikaverinsa kanssa illanviettäjien iloksi kitaralla, haitarilla ja sahalla. Sävelien kaikuessa ihmiset seurustelivat keskenään,  juttelivat, söivät makkaraa ja joivat kahvia kera herkkujen. Tunnelma oli rento ja kaikki näyttivät viihtyvän hyvin.

Vaatelahjoituksia tapahtumaan tuli runsain mitoin eri tahoilta, kiitos niistä kaikille! Vaatteet olivat esillä ja vapaasti kävijöiden otettavissa.

Kuka tahansa voi joutua asunnottomaksi. Tästä syystä tällaiset tapahtumat koskettavat meitä kaikkia.

Näätäkujan asumisyksikkö

 

p.s. Vieraile myös Facebook -sivuillamme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s