Lastensuojelu – räätälintyötä ja verkon kutomista

Vantaan lastensuojelu mukana Lastensuojelupäivillä Tampereella.

Vantaalla tehtävä lastensuojelutyö näyttäytyy monenlaisena, kuten kaupunkimmekin. Vantaa on monikulttuurinen, kasvava ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vireitä keskuksiakin kaupungissa on monta – kaikki on lähellä ja saatavilla. Lasten ja perheiden palveluissakin on siis vipinää ja asiakkaita riittää. Upeita vantaalaisia äitejä, isiä ja lapsia, joita on ilo auttaa ja palvella.

Me haluamme kehittää palveluitamme asiakkaillemme sopiviksi. Lastensuojelussa mm. systeemisen työn kehittäminen tarkoittaa sitä, että haluamme tehdä työtä paneutuen lapsen ja perheen koko lähiyhteisöön ja luoda hyvän suhteen asiakkaaseemme. Se, että työntekijä tuntee asiakkaansa ja päinvastoin, on edellytys sille, että saamme yhdessä hyviä muutoksia aikaan perheen elämässä. Tämä on tavoitteemme, jota kohti pyrimme haasteista huolimatta.

Perheet ovat erilaisia ja heidän tarpeensa vaihtelevat. Lastensuojelussa se tarkoittaa, että pyrimme etsimään kullekin perheelle omannäköisensä tuen ja palvelut. Sosiaalityöntekijä voi Vantaalla räätälöidä perheelle sopivan tukikokonaisuuden monista vaihtoehdoista. Vantaa on edelläkävijä mm. perhekuntoutuksen tarjonnassa – lapsen sijoitukselle on usein löydettävissä vaihtoehto, jos perhe motivoituu lähtemään perhekuntoutusjaksolle. Moni perhe taas kokee saavansa hyvän tuen perhetyöntekijöiden säännöllisistä käynneistä ja osallistumisesta arkeen. Meillä on myös nuorten perheille tarjolla MDFT -terapiajakso, millä on saatu hyviä tuloksia aikaan nuorten elämässä (alkanut v. 2019 keväällä). Tämä kaikki tehdään sosiaalityöntekijän ohjatessa prosessia ja yhdessä perheen kanssa arvioiden.

Etsimme kasvavaan kaupunkiimme lisää hyviä ja osaavia sosiaalialan ammattilaisia, ohjaajia ja sosiaalityöntekijöitä. Lastensuojelussa työskentelee myös terveydenhuollon ammatilaisia. Kehitämme jatkuvasti työolojamme paremmiksi ja haluamme, että työntekijämme voivat vaativasta työstään huolimatta hyvin. Meillä on rakenteet, joissa pääsee vaikuttamaan ja haluamme osallistaa niihin paitsi työntekijämme myös palveluissamme olevat lapset ja nuoret.

Kurkista avoimiin työpaikkoihimme: https://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/tyo_ja_elinkeinot/vantaa_tyonantajana/tyon_esittelyja/toihin_perhepalveluihin#pikkunostot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s