Esimiehenä Vantaalla

Kuva: Rebekka Barongo/Vantaan kaupungin aineostopainkki

Aloitin yksikön vastaavana ohjaajana Vantaan kaupungin Maahanmuuttajapalveluissa marraskuussa 2018. Positiivisena asiana esimiestyön tukemisessa pidän Vantaan kaupungin järjestämää Esimiesvalmennusta, joka antaa mahdollisuuden käydä läpi omaa johtamistyyliä, tutustua toisiin esimiehiin ja oppia paljon uutta asiaa organisaatiosta ja itsestä esimiehenä. Valmennus kestää noin vuoden ja sen aikana käydään säännöllisesti keskusteluja oman mentorin kanssa sekä tehdään omaan työhön liittyviä kirjallisia pohdintoja. Esimiesvalmennuksen ja työn kautta oppii ymmärtämään, että johtamismalleja on erilaisia ja tärkeää on oppia tunnistamaan oman johtamismallinsa hyvät ja huonot puolet.

Kehittyminen esimiehenä ei lopu koskaan: uusien asioiden opettelu, itsestään oppiminen itsereflektion kautta ja muuttuva toimintaympäristö varmistavat, että haasteita riittää. Itseäni esimiehenä palkitsee eniten kun näkee omien työntekijöiden kehittyvän työssään ja saavan oppimiskokemuksia. Esimiehen rooli työntekijän kehittymisessä on yleensä merkittävä ja palaute oikeista asioista oikeaan aikaan annettuna on opettelun arvoinen taito, joka on itselläni vielä kesken. Onneksi työuraa on jäljellä vielä yli 30 vuotta.

Organisaationa Vantaan kaupunki on iso, mutta tukea saa helposti arkisiin asioihin ja oman kokemukseni mukaan vastaukset tulevat nopeasti. Jokaisella organisaatiolla on eri linjaukset sekä säännöt ja kaiken opettelu ulkoa on mahdotonta ja omasta mielestäni myös energian haaskausta. Esimies ei mielestäni voi olla vastausautomaatti vaan tärkeämpää on keskittyä ihmisten johtamiseen ja alaisten kanssa käytävään keskusteluun työnsisällöstä ja siinä kehittymisessä. Oman kokemukseni mukaan turhat kinastelut arjen pienistä asioista jäävät pois, jos esimiehillä on tarpeeksi aikaa ja kiinnostusta keskittyä alaistensa kanssa käytävään keskusteluun. Työntekijät ovat itse kyvykkäitä etsimään tietoa ja esimiehen vastuulle jää opastaa ihmiset faktan luokse.

Jos mietit esimiesuraa, tärkein kysymys on mielestäni: haluatko johtaa? Jos vastaus on kyllä, on Vantaan kaupunki oman kokemukseni mukaan hyvä organisaatio työskennellä esimiehenä ja tukea saa niin tuore kuin kokenutkin esimies. Mikäli vastauksesi kysymykseen on ei, mieti vielä mitä haluat työurallasi tehdä. Toisinaan uralla voi edetä myös sivusuunnassa, ainoa vaihtoehto ei ole ylöspäin. Esimiestyöhön liittyy paljon vastuuta ja harvoin kaikki ovat sinuun tyytyväisiä, vaikka omasta mielestäsi oletkin tehnyt parhaasi. Kritiikki kuuluu osaksi esimiestyötä, mutta henkilökohtaisia loukkauksia esimiehenkään ei tule hyväksyä.

Esimiestyön avulla saa mahdollisuuden kehittyä ammattilaisena, oppia itsestään ja muista uusia asioita. Yleensä esimiehenä on laajempi mahdollisuus vaikuttaa asioihin kuin työntekijänä, mutta tämäkin on rajallista ja toisinaan tarvitsee paljon tyyneyttä hyväksyä asiat, joita ei voi muuttaa.

Jani Määttä

Kirjoittaja työskentelee Uusniityntien pienryhmäkodissa esimiehenä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s