Steppi-tiimi – sosiaalista kuntoutusta asiakaslähtöisesti

Vuosi 2021 on hyvässä vauhdissa ja alunperin hankkeena toiminut Steppi jatkaa toimintaansa vakituisena osana Vantaan omia palveluita, hyvä me! Steppi on vuodesta 2017 lähtien tarjonnut 18–64-vuotiaille vantaalaisille lakisääteistä sosiaalista kuntoutusta. Vantaan kaupungin organisaatiomuutoksen myötä Steppi siirtyi tämän vuoden alusta Uusien asiakkaiden palvelut-yksiköstä Asumisen sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus-yksikköön. Sisällöllisesti työ pysyy kuitenkin samana kuin ennenkin ja lähiohjauksena tapahtuvan sosiaalisen kuntoutuksen pyrkimyksenä on vahvistaa asiakkaiden sosiaalista toimintakykyä, torjua syrjäytymistä sekä edistää osallisuutta. Palveluun pääsee oman sosiaaliohjaajan tai -työntekijän lähettämänä ja asiakkaan tilanteen mukaan ohjausta haetaan alkuun joko 10 tai 20 kerralle. Tavoitteet sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja niihin pyritään pikkuhiljaa ohjauksen aikana pääsemään. Haasteena voi olla esimerkiksi talouteen, arjenhallintaan tai sosiaaliseen pääomaan liittyvät asiat. Tapaamisia järjestetään noin kerran viikossa ja Steppi jalkautuu tarpeen mukaan asiakkaan arkeen, kotiin, kaupungille tai virastoihin. Steppi ei tee asioita asiakkaan puolesta vaan hänen kanssaan. Steppi-ohjaaja on ikään kuin valmentaja, joka kannustaa ja kulkee rinnalla tukien asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja voimavaransa suoriutua arjesta itsenäisesti. 

Kuva: Steppi-tiimi

Steppi-ohjaajat saavat motivaationsa vaihtuvasta työnkuvasta sekä mahdollisuudesta kehittää työtä ja itseään. Työ on sopivasti haastavaa, ajoittain raskasta mutta pääosin palkitsevaa. Jokaiselta asiakkaalta oppii jotain uutta ja asiakkaan tilanteen muuttuminen parempaan auttaa jaksamaan. Myös asiakkailta saatu positiivinen palaute toimii merkittävänä kannustimena työssä.   

Vuonna 2021 Stepin toiminnasta on tarkoitus tehdä yhä asiakaslähtöisempää. Perusteilla on yhteiskehittäjäryhmä, johon on tavoitteena saada mukaan sekä asiakkaita että mahdollisesti kokemusasiantuntija. Ihanteellista olisi saada muutenkin kokemusasiantuntija mukaan Stepin toimintaan. Syksyllä 2020 Steppi sai mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kahden Vantaan A-Killan hallinnoiman KAP-hankkeen kokemusasiantuntijaharjoittelijan kanssa. Molempien harjoittelu kesti 12 tuntia ja he pääsivät mukaan kehitystoimintaan. Tässä ote toisen harjoittelijan Sanna ”Sasa” Lindholmin kokemuksesta Stepissä: 

”Harjoitteluni oli siinä mielessä erilainen kuin elämäni aikana muut aikaisemmat työharjoitteluni ovat olleet, että harjoittelupaikka etsittiin puolestani ja kestoltaan harjoitteluni oli ainoastaan 12 tuntia. 12 tuntiin kuitenkin mahtuu jo paljon. Sain kohdata koko Steppi-tiimin työntekijät, jotka ovat täysin erilaisen tuntuisia kuin mitä ennakkoluuloni sosiaalitoimen ihmisistä olivat entuudestaan. Ennakkoluulojeni mukaan sosiaalitoimen ihmiset olisivat jäykkiä, virallisia ja tosikkomaisia. Kohtaamani Steppi-tiimin ihmiset ovat kokemukseni mukaan sydämellisiä, iloisia, nauravaisia, rentoja ja toisten hyvinvoinnista välittäviä tavallisia ihmisiä. Koska harjoittelutuntini olivat niin rajalliset, työskentelyni Stepissä oli virtaviivaista, nopeatempoista ja suunnitelmallista. Koin kuitenkin voivani olla aito oma itseni ja mielestäni jätin oman käden jälkeni Stepin toimintaan. Pääsin tutkimaan ja oppimaan itsestäni taitoja, ominaisuuksia ja asioita, jotka eivät olisi tulleet niin selkeästi minulle itselleni muualla esille. Kokemusasiantuntijuus on askel tästä eteenpäin ja koulutettuna kokemusasiantuntijana eteeni saattaa avautua täysin uusi maailma, jossa voin hyödyntää toisten hyvinvoinnin lisäämiseksi omia kokemuksiani mielenterveyskuntoutujana.” 

Jo vuoden kestänyt koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut myös steppiläisille haasteita työssään. Ryhmiä ei ole voitu järjestää samalla tavalla kuin ennen ja asiakkaiden eteenpäinohjaus on hankaloitunut muiden toimintojen mennessä kiinni. Haasteista huolimatta Stepin innokkaat sosiaaliohjaajat jatkavat arvokasta työtään samalla varmalla ja ammattimaisella työotteella pysyen ajan hermolla ja kehittyen aktiivisesti yhä asiakaslähtöisempään suuntaan. Tänäkään vuonna pilke Stepin silmäkulmasta ei himmene, vaikka maailma kuinka muuttuisi.  

Aurinkoisin kevätterveisin, 

Ella, Jaana, Marika, Susan ja Tiia 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s